Muovimatto, sisä- vai ulkomatto? Lue ja päätä

Nykyään muovimatto löytyy useimmista kotitalouksista villamattojen sijaan. Tämä johtuu tietenkin siitä, että yhä useammat ihmiset ovat allergisia villamattojen kuiduille. Lisäksi, villamattoja on hyvin hankala ylläpitää ja puhdistaa. Myös pienet lapset saattavat saada terveydellisiä haittoja kuluttaessaan mattojen kuitukarvoja. Muovimatto sen sijaan on terveyden kannalta huomattavasti parempi vaihtoehto eikä sen ylläpito tai puhdistus vaadi paljoa. Vaikka muovimatto on ehdoton kotitalouksien ykkönen, mattoihin törmää myös luonnonpuistoissa ja korkeilla liikennealueilla, jossa alueen ylläpito halutaan pitää mahdollisimman minimissä. Tutustu kanssamme tämän hetken parhaisiin ja trendikkäisiin muovimattoihin.

Nailonkuitu

Nailonkuidusta valmistettu muovimatto on monen suosikki. Eikä ihme, sillä se tarjoaa mitä pehmeimmän alustan jaloille. Tämäntyyppinen muovikuitu on luonteeltaan kestävää ja liankestävää. Nailonkuidusta valmistettu muovimatto voidaan helposti puhdistaa höyryllä ja matto on jälleen kuin uusi.

Polyesterikuitu

Mitä tulee muovikuituisten mattojen ostoon, polyesterikuitu on ehdoton allergikkojen ystävä. Kuitu on valmistettu ei-allergisista materiaaleista. Polyesterikuitu kestää tahroja, kulutusta ja on helposti puhdistettavissa. Kaiken lisäksi se on myös ylellinen! Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta polyesterikuidulla on myös huonot puolensa. Se haalistuu helposti altistuessaan liian pitkään auringonvalolle eikä sovellu paljon käytössä oleviin tiloihin.

Kierrätetty polyeteenitereftalaatti (PET)

Tämä kirkkain värein varusteltu matto houkuttelee etenkin värien ystäviä. PET on vaihtoehto nailonille, kiitos sen ympäristöystävällisyyden. Kierrätetyistä pullonkorkeista valmistettu materiaali kestää vettä, tahroja ja hometta. PET koostuu ei-allergisista materiaaleista ja parantaa ilmanlaatua. Muovimatto kätkee kuitenkin sisälleen myös haittoja. PET-muovimatto houkuttelee likaa ja sulaa herkästi. Tämän lisäksi se ei ainakaan vaimenna ääntä, vaan pikemminkin voimistaa ihmisten ja eläinten liikehdinnän synnyttämää kitkaa.

Jos haluat muovimattojesi kestävän pidempään, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota mattojen ylläpitoon. Muovimatto voidaan suojata esimerkiksi tehokkailla muovisuojilla. Jotkut käyttävät muovisuojia ainoastaan silloin, kun rakennuksessa on rakennusmiehiä. Mattojen suojauksessa on suositeltavaa käyttää pysyviä muovisuojia, jotta mattojen kestävyys säilyy mahdollisimman hyvänä.

Saatavana on lukuisia muovisuojia. Yksi näistä on vinyylimatoille tarkoitettu suoja. Vinyylimattosuoja on käytössä tehokas. Suojassa on piikkejä, harjanteita ja syvennyksiä, jotka lisäävät maton alle kohdistuvaa pitoa ja estävät mattoa liukumasta suuntaan tai toiseen. Vinyylimattosuoja on vedenpitävä ja täten helposti puhdistettavissa vedellä. Puhdistus voidaan vaihtoehtoisesti toteuttaa myös pyyhkäisemällä matto lämpimällä vedellä ilman, että mattoa ravistellaan tai kuivatetaan auringossa.

TrendCarpet tarjoaa verkon parhaat ja edullisimmat muovimatot. Tutustu sivustoomme jo tänään ja me tarjoamme kodillesi kauniin lookin muovimattojen kokoelmallamme.

Post Author: Sage King

Penelope Penny Sage King: Penny, a professional organizer, offers organization hacks, storage solutions, and advice on maintaining a tidy home.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *