Sådan rengører du stuetæpperne

Når du ejer stuetæpper, kommer det med en smule ansvar, præcis ligesom alt andet, og dette ansvar er at holde dem rene. At acceptere det faktum, at det ikke vil forblive i tip-top tilstand for evigt, er kun en del af det. Før eller siden vil nogen gå på det med sko på eller endda spilde noget juice på det, og du vil blive nødt til at få det rengjort.

Før du går ud, og får det rengjort professionelt med det samme, kan du roligt prøve at rengøre pletten selv ved at bruge denne guide.

Vær forsigtig, tæpper kommer i mange forskellige typer af materialer så vær sikker på at følge producentens instruktioner, der er anbefalede for at rengøre det specifikke tæppe, du har købt. Metoderne beskrevet i denne guide kan gøre skade på dit tæppe, hvis du bruger sæbe eller vand, der ikke er anbefalet til brug. Tjek dit tæppes produktionsplejemærke før rengøring. Hvis du er den mindste smule i tvivl, så kontakt producenten af tæpper eller konsulter en professionel tæpperenser omkring rengøring af dit tæppe.

 

SÅDAN FJERNER DU SOLIDE PLETTER

Hvis dit tæppe får en plet fra noget løbende eller solidt såsom budding, skal du fjerne svineriet, før du prøver at rense pletten. Du må ikke straks prøve at rengøre området med en børste eller svamp, før du fjerner svineriet fra dit tæppe. Dette vil få pletten til at gå dybere ned i tæppet og skabe en større plet.

Brug et vådt håndklæde, fugtig køkkenrulle eller frotté klud for forsigtigt at fjerne det. Vær sikker på at bruge en opadgående bevægelse, mens du skovler eller tørrer det solide op for at sikre, at du ikke gør pletten værre, end den allerede er. For begyndere vil det at støvsuge pletten op også virke, men du må IKKE bruge en almindelig støvsuger fra hjemmet. Pletten kan spredes i støvsugerens børste og ødelægge støvsugeren og tæppet.

Når de fleste solide pletter er blevet løftet fra toppen af tæppet, kan du følge instruktionerne for at fjerne våde pletter. Dette vil blive beskrevet i det følgende afsnit.

FJERNELSE AF VÅDE PLETTER

 

Det bedste tidspunkt at rengøre pletter på stuetæpper er, når de stadig er fugtige. Hvis pletten tørrer ud, kan den være meget sværere at fjerne. Vær sikker på at følge rengøringsinstruktionerne trin-for-trin for bedre resultater:

  • Stuetæpper bør løftes op ved hjørnerne ved at lægge et foldet håndklæde eller køkkenrulle under pletten. Derefter fjernes folden.
  • Tag et andet foldet håndklæde og dæk toppen af pletten. Pres håndklædet ned på pletten for at absorbere fugt. Denne metode vil tillade de to håndklæder at absorbere pletten.
  • Når håndklæderne har absorberet det meste af pletten, skal du spraye en blanding af skyllemiddel og vand på pletten.
  • Hvis det er nødvendigt; skrub pletten med en plastikbørste.
  • Hvis tæppet bliver for sæbet; gentag det sidste trin kun med varmt vand.
  • Når pletten er fjernet; tag to nye håndklæder for at erstatte håndklæderne, du allerede har brugt, og lad håndklæderne absorbere fugten.

Online Tæpper

Hvis du ønsker at oplive din indretning med nye tæpper, så lad os foreslå dig den bedste online tæppebutik kaldet TrendCarpet. De er de bedste på markedet med det største udvalg af tæpper i deres online butik! Bestil enhver dag før kl. 15 for hurtig forsendelse og effektiv levering til døren.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.